Ana Sayfa
Faaliyetler

Faaliyetler

Yapay Zekâ Destekli Hukuk

Birçok farklı dava konularının bir özetinden hareketle ya da kullanıcılara sunulan bir ölçek vasıtasıyla daha önceki binlerce davanın bilgisayara öğretilmesi sonucu yeni davalar için ön bilgi sahibi olma imkânı sunan bir asistan sunulacaktır. Bu konudaki çalışmalar ilgili ihtisas grubu çatısı altında devam ettirilmektedir.

Yapay Zekâ ile Sağlık

Sağlık hizmetlerindeki karmaşık verilerin analizi ile insan bilişi taklit edilebilmektedir. Özellikle hastaların ses, röntgen görüntüsü, bilgisayarlı tomografi, EEG, ECG gibi birçok farklı veri ile birçok farklı hastalığın tespiti kolaylıkla yapılabilmektedir. İlgili ihtisas grubu içerisinde bu konuda birçok farklı çalışma yürütülmektedir.

Yapay Zekâ ile Spor Yönetimi

Hem sporun yönetiminde hem de sporcuların yönetiminde yapay zekâ birçok farklı şekilde kullanılmaktadır. Taraftar sorularını yanıtlayan asistanlar, otomobil yarışların görüntü analizi ve sporcuların giyilebilir teknolojiler ile gelişimi bunlardan yalnızca birkaçıdır. İlgili ihtisas grubunda özellikle sporcu eğitimlerinin yönetiminde kullanılan ışıklı öğrenme teknolojiler ile yapay zekâ kullanımı çalışmaları yürütülmektedir.

Yapay Zekâ ile Robotlar

Önceden programlanmış görevleri yerine getiren otonom robotlar her geçen gün yapay zekâ özellikleri ile donatılarak gelişim göstermektedir. Çeşitli iş kollarında aktif olarak kullanılan robot teknolojileri ile ili ihtisas grubu üyeleri kişileri yapay zekâ ile tanıyan ve onlara garson gibi yardımcı olabilecek robotlar için çalışmalar yürütülmektedir.