Ana Sayfa
Yönetim
Yönetim Kurulu

Merkezimizin de içinde yer aldığı Avrupa Birliği Projesi Kabul Aldı

Yapay Zeka Merkezi müdürümüz Doç. Dr. Emrah Aydemir'in de araştırma ekibinde yer aldığı “Language Tree” projesi, 2021 yılı R2 dönemi Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 14 projeden biri oldu.

Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA2) Gençlik Programı Stratejik Ortaklıklar kapsamında Dışişleri Bakanlığı ve  Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenerek 244 bin 130 Avro hibe almaya hak kazanan proje 24 ay sürecek.

Projenin ortakları arasında Sakarya Üniversitesi ile Almanya’dan Lehrerverein Ruhr, Belçika’dan Instituut voor Turkse  Integratie en Onderzoek, İtalya’dan Universita Degli Studi Di Roma La Sapienza, Türkiye’den Kastamonu Üniversitesi ve YADOT Eğitim Derneği bulunuyor. Proje kapsamında 4 farklı ülkeden yaklaşık 40 araştırmacı yer alacak.

Uzaktan Eğitim Altyapısını da Kullanacak
Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) altyapısını da kullanacak olan “Language Tree” projesi, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında konuşma becerisi özelinde ihtiyaç analizinin ortaya konması, konuşma becerisi ile ilgili müfredatın belirlenmesi ve WEB uygulamasının kullanıma sunulması hedefleniyor. Projenin özellikle bu alanda temel seviyede konuşma becerisinin gelişimi ile ilgili büyük bir boşluğu dolduracağı düşünülüyor.

Kastamonu Üniversitesinden Öğr. Gör.Harun İlçioğlu yürütücülüğünde hazırlanan “Language Tree” isimli  projenin  araştırma ekibinde Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammed Hüküm, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Göktaş, Öğr. Gör. Dr. R. Enser Kandemir, Öğr. Gör. Saliha Taze, Öğr. Gör. Ali Nacakcıoğlu, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) personellerinden Öğr. Gör Hamid Asım Çökren, Yakup Babalı ve Furkan Oskay ile Yapay Zeka Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emrah Aydemir bulunuyor.